Pages Menu
Categories Menu

Posted by on feb 6, 2015 in Artikler

Er skatteret din akilleshæl?

 

Specialkursus klæder erhvervsadvokater på til at kunne tage højde for de skattemæssige følger af juridiske dispositioner og træffe de rigtige beslutninger. Kurset giver også indblik i, hvordan man skal agere, når der opstår en skatteretlig problemstilling.

Lovgivning er lovgivning. Og så alligevel ikke, skattelovgivning er noget særligt. Hvorfor mon?

”Rigtig mange erhvervsadvokater oplever de skatteretlige regler som en ufremkommelig urskov, der er vanskelig at betræde. Området er omfattende og uoverskueligt,” beskriver  Torben Bagge, skatteadvokat og partner i advokatfirmaet Tommy V. Christiansen.

koncernregnskab og revision

 

”Enten overlader erhvervsadvokaterne de skattemæssige forhold til klientens revisor, eller også begiver de sig ud på usikker grund og rådgiver uden at kende materien i skatteret.”

”Det koster! Antallet af erstatningssager på skatteretsområdet overskygger antallet af erstatningssager på alle andre juridiske områder. Det er inden for skatteret advokaterne træder ved siden af, og der de mangler en grundlæggende viden.”

En juridisk akilleshæl

Størsteparten af alle erstatningssager vedrører således fejl i advokaternes rådgivning inden for skat. Alligevel er det hverken noget, der bliver talt meget eller højt om. Advokatverdenens diskretion og frygt for tab af image gør deres til, at den juridiske akilleshæl, skattelovgivning må siges at være, bliver forbigået i en udpræget grad af tavshed.

”Jeg kender ikke nogen, der er stolte af at indrømme, at de mangler viden eller at de yder mangelfuld rådgivning af samme årsag. Det gælder også advokater,” siger Torben Bagge og sætter sin skattefaglige finger på det behov, der skal mættes hos hans kolleger blandt erhvervsadvokater.

”Erhvervsadvokater mangler indsigt og kvalifikationer på skatteretsområdet. Der er brug for udvide og styrke den relativt begrænsede viden erhvervsadvokater har i dag.”

Slip for erstatningssagerne

Fakta Kurser A/S har specialudviklet et kursus til erhvervsadvokater, der rådgiver virksomheder drevet i personligt eller i selskabsregi.

Skatteadvokat Torben Bagge underviser på kurset, der har et klart mål:

Forvaltningsrevision_og_ særlige_revisionsopgaver”I bund og grund handler det om at klæde erhvervsadvokaterne bedre på, så de undgår at yde forkert rådgivning og få en erstatningssag på halsen.”

Kurset i skatteret for advokater er for erhvervsadvokater, der ønsker viden om hvordan de undgår at overse relevante skattemæssige forhold, der får konsekvenser for deres klient og kan føre til evt. erstatningskrav.

Lær at træffe de rigtige beslutninger

Idéen med kurset i skatteret for advokater er at give indsigt og tryghed omkring skatten.

”Det er ikke et kursus for advokater, der allerede er specialister i skat. Det er for erhvervsadvokater, der i forvejen ved lidt om området eller som har brug for et grundlæggende overblik over skattelovgivningen.”

  • Værdiansættelse
  • Aktionærbeskatning
  • Skatteretlige dispositioner
  • Grundprincipper for håndtering af tvister med SKAT
  • Opgørelse af skattepligtig indkomst for selskaber

Det er nogle af nøgleordene for kurset i skatteret for erhvervsadvokater, der gerne vil have en bedre forståelse af de skatteretlige konsekvenser af civilretlige dispositioner.

”Man bliver ikke skatte-ekspert, men man tilegner sig viden, der gør én i stand til at se problemstillingerne og afgøre, om der er en skattesag og hvornår der er brug for at hive en anden – en revisor eller en decideret skatteadvokat – med ind over.”

”Vi giver erhvervsadvokaterne en grundlæggende forståelse for skatteret, så de kan snakke med om skatteretlige forhold. Vi giver dem overblik, men vi uddanner dem ikke til at kunne lave skatteberegninger!”

Vil du vide præcis, hvad du får ud af at deltage i kurset i skatteret for advokater, så læs den fulde beskrivelse af kurset i skatteret for advokater.

Er du bogholder eller revisorassistent?

Så meld dig til Fakta Kursers Nyhedsbrev

Sådan! Så er din tilmelding afsted

Ja tak! Send mig Fakta Kursers Nyhedsbrev

Få vores nyheder direkte i din indbakke

Vupti! Så er din tilmelding ekspederet videre!