Pages Menu
Categories Menu

Posted by on maj 8, 2013 in Revisoruddannelse

Revisor af tiden

Titlen som registreret revisor er på vej ud, fordi revisoruddannelsen ændres.

Fra 2014 vil nye revisorer blive uddannet til statsautoriserede revisorer.

Af Lotte Seheim, journalist (DJ)

Først giftede de registrerede revisorer sig organisatorisk med de statsautoriserede. Nu er tiden kommet til, at samfundet på uddannelsessiden slår revisor-pjalterne sammen og laver en fælles uddannelse.

”Der bliver mange positive effekter af at lægge uddannelserne sammen til én. Almindelige mennesker har aldrig kunnet finde ud af, hvad forskellen er på en registreret og en statsautoriseret revisor. Med én slags revisor kan vi fremover imødegå den forvirring,” siger statsautoriseret revisor, Per Kristensen. Han står sammen med Fakta Kurser bag en uddannelsesrække, der klæder alle revisorer på i dette uddannelsesmæssige vadested.

Kursusrækken består af otte kurser under overskriften: Fra registreret til statsautoriseret revisor.

KONSEKVENSER FOR ALLE REVISORER

Sammenlægningen af revisoruddannelserne får konsekvens for alle registrerede revisorer. Både dem, der er ved at blive uddannet. Dem, der er uddannet og dem, der har været i faget i mange år. Uanset hvor i revisorlivet de er, skal de forholde sig til den nye virkelighed. Og uanset ambitioner, skal der uddannelse og efteruddannelse til.

”Vi har sat os for at dække overgangen fra registreret til statsautoriseret revisor uanset hvor man er i sin revisorkarriere,” forklarer Per Kristensen og uddyber, hvilket udbytte hver af de tre målgrupper for Fakta Kursers kursusrække kan få ved at deltage.

PÅ VEJ TIL AT BLIVE REVISOR

Det samlede kursusforløb er oplagt for dem, der er på vej til at blive uddannet til revisor og vil fremtidssikre deres revisortitel.

”Er man er i gang med at tage uddannelsen til registreret revisor, kan man med de her kurser i ryggen gå op til eksamen til statsautoriseret revisor. Dermed sikrer man sig en titel, der fremadrettet vil være en kendt og anerkendt titel.”

GODBIDDER TIL DE ERFARNE REVISORER

De otte kurser ’Fra registreret til statsautoriseret revisor’ kan tages samlet eller enkeltvis. Uanset antallet af kurser, får deltagerne udbygget deres viden og kundskaber i en lang række af de grundlæggende discipliner inden for revision og regnskab. Kursusrækken er således også målrettet registrerede revisorer, der allerede er uddannet.

Denne gruppe står også midt i vadestedet; de har en uddannelse, men har en del år tilbage af deres arbejdsliv. For den uddannede registrerede revisor handler det om fortsat at have en titel, der er anerkendt. Og måske med tiden kvalificere sig til at skifte den ene revisortitel ud med den anden. Det er der også taget højde for i kursusrækken i forhold til emner og niveau.

”Når man tager kurserne kan man smage på, hvad der kræves for at blive statsautoriseret revisor. På den måde kan den registrerede revisor lige så stille blive klar til også at tage eksamen og få den titel, der vil blive anerkendt i fremtiden.”

SKAL ALLE VÆRE STATSAUTORISEREDE?

Hvad med de registrerede revisorer, der allerede er godkendte? Skal de nu uddanne sig til statsautoriserede revisorer? Og mister de registrerede deres titel og godkendelse?

”Nej, det gør de ikke. De beholder deres titel,” siger Per Kristensen, der er partner i Alternativ Revision i Haderslev.

”Nogle af de ældre registrerede revisorer vil sikkert fortsætte som de altid har gjort. De behøver ikke nødvendigvis at have ambitioner om at blive andet end det, de allerede er. Og det er fint nok, så længe de leverer den krævede efteruddannelse og dygtiggør sig inden for deres felt eller interesseområde.”

”Det gode ved kursusrækken er, at man kan plukke i den og tage det eller de kurser, der interesserer en. Indholdet er i høj grad relevant for den almindelige praktiserende revisor eller den gamle garvede registrerede revisor, der vil klædes bedre på inden for et af emnerne.”

Læs mere om kursusrækken ”Fra registreret til statsautoriseret revisor”. 

Er du bogholder eller revisorassistent?

Så meld dig til Fakta Kursers Nyhedsbrev

Sådan! Så er din tilmelding afsted

Ja tak! Send mig Fakta Kursers Nyhedsbrev

Få vores nyheder direkte i din indbakke

Vupti! Så er din tilmelding ekspederet videre!